انگور و خواص آن؛ انگور چند بار در قرآن ذکر شده است؟
– انگور
نام قرآنی: عنب ( مفرد)، اعناب (جمع)
انگور یکی از لذیذترین میوه هایی است که خداوند برای انسان آفریده است و از این رو یازده مرتبه در قرآن مجید نام این میوه به صورت مفرد (عنب) و جمع (اعناب) آمده است؛
– اشاراتی قرآنی :
۱-” اَیـَودّ احدکم ان تکون له جنة من نخیل واعناب تجری من تحتها الانهار له فیها من کل الثمرات و اصابهُ الکبر و له ذریة ضعفاء فاصابها اعصار فیه نار فاحترقت کذلک یبین الله لکم الایات لعلکم تتفکرون.” ( بقره/۲۶۶)
“آیا ازمیان شما کسی هست که دوست داشته باشد که او را بوستانی از خرما وانگور بوده باشد، و جوی ها در پای درختانش جاری باشد، و هر گونه میوه ای دهد. و خود پیر شده و فرزندانی ناتوان داشته باشد، بناگاه گردبادی آتشناک در آن بوستان افتد و بسوزد؟ خدا آیات خود را برای شما این چنین بیان می کند، باشد که بیندیشید.”
۲- “و فی الارض قطع متجاورات و جنات مناعناب و زرع و نخیل صنوان و غیر صنوان یسقی بماء واحد و نفضل بعضها علی بعض فی الاکل ان فی ذلک لایات لقوم یعقلون.”( رعد/ ۴)
“و بر روی زمین قطعه هایی است در کنار یکدیگر وباغهای انگور و کشتزارها و نخلهایی که دو تنه از یک ریشه رسته است یا یک تنه از یک ریشه و همه به یک آب سیراب می شوند و در ثمره، بعضی را بر بعضی دیگر برتری نهاده ایم. هر آینه در اینها برای خردمندان عبرتهاست.”
۳-” ینبت لکم به الزرع و الزیتون والنخیلوالاعناب و من کل الثمرات ان فی ذلک لایة لقوم یتفکرون.”( نحل/۱۱)
“و با آن برایتان کشتزار و زیتون و نخلها وتاکستانها و هر نوع میوه برویاند، در این عبرتی است برای مردمی که می اندیشند.”
۴-” و من ثمرات النخیلوالاعناب تتخذون منه سکرا و رزقا حسنا ان فی ذلک لایة لقوم یعقلون.”( نحل/۶۷)
“و از میوه ها نخلها وتاکها شرابی مستی آور و رزقی نیکو به دست می آورید، و خردمندان را در این عبرتی است.”
۵-” او تکون لک جنة من نخیل وعنب فتفجرالانهار خلالها تفجیرا.”( اسراء/۹۱)
“یا تو را بستانی باشد از درختان خرما و انگور که در خلالش نهرها جاری گردانی.”
۶-” واضرب لهم مثلا رجلین جعلنا لاحدهما جنتین من اعناب و حففناهما بنخل و جعلنا بینهما زرعا.”( کهف/۳۲)
“برایشان داستان دو مرد را بیان کن که به یکی دوتاکستانداده بودیم و بر گرد آنها نخلها و در میانشان کشتزار کرده بودیم.”
۷-” فانشانا لکم به جنات من نخیل واعناب لکم فیها فواکه کثیرة و منها تاکلون.”( مؤمنون/۱۹)
” با آن برایتان بوستانهایی از خرما و انگور پدید آوردیم. شما را در آن باغها میوه های بسیاری است که از آنها می خورید.”
۸- ” و جعلنا فیها جنات من نخیل واعناب و فجرنا فیها من العیون.”( یس/ ۳۴)
“و در آن باغهایی از نخلها وتاکها پدید آوردیم و چشمه ها را روان ساختیم.”
۹- ” ان للمتقینَ مفازًا. حَدَآئق و اعناباً.” ( نباء/ ۳۱-۳۲)
“پرهیزکاران را جایی است در امان از هر آسیب؛ بستانها و تاکستانها.”
۱۰- ” وَعنبًا و قضبًا.”(عبس/۲۸)
” وتاکو سبزیهای خوردنی.”
– خواص انگور:
انگور یکی از بهترین منابع طبیعی گلولز و فروکتوز است و ۲۰ درصد انگور را این مواد تشکیل می دهد. علاوه بر قندها، انگور دارای اسید تارتاریک و اسید مالیک فراوان است. مواد معدنی مانند سدیم، پتاسیم، کلسیم، و آهن به مقدار زیاد در آن وجود دارد. در صورتی که پروتئین و چربی آن بسیار ناچیز است.
اخیراً ترکیب دیگری به نام ویتامین P از آن تهیه می شود . گفته می شود این ویتامین در جلوگیری از خونریزیهای ناشی از بیماری قند بسیار موثر است، تورم وریدی و تصلب شرائین بدن را به خوبی بهبود می بخشد انگور به علت مواد معدنی موجود در آن خاصیتی محرک، هاضم، آرام بخش، اشتها آور، مبرّد و مدّر دارد. خون را زیاد و تصیفه می کند و ناتوانی عمومی را درمان می بخشد. آب غوره قابض است و گلو درد را درمان می کند. شیره تاک برای بیماریهای پوستی و چشم درد مفید است. انگور همچنین برای برنشیت مزمن، بیماریهای قلبی، التهاب کلیه و نقرس مفید است.
علاوه بر آن فوایدی دیگر هم داراست؛
۱٫سوخته دانههای «انگور» برای آبریزش چشم مفید است.
۲٫«انگور»، خون را صاف مینماید.
۳٫بهترین خاصیت قابل توجّه «انگور فرنگی» آن است که میوه آن ضدّ اختناق کبد است و خوردن آن از جمع شدن خون در جگر جلوگیری میکند.
۴٫شربت «انگور فرنگی »عطش را تسکین میدهد.
۵٫«انگور» برای رفع اسهال خونی مفید میباشد.
۶٫در اثر خوردن «انگور» امراض شریانی معالجه مییابد.
۷٫«انگور» جهت درمان امراض وریدی مفید است.
۸٫«انگور» کمی کلرور سدیم دارد و به علت ضد سم و ضد اوره بودن، برای مبتلایان به اوره مفید است.
۹٫خاکستر شاخههای «انگور» اگر به صورت پماد مالیده شود، بواسیر را درمان میکند.
۱۰٫در اثر خوردن «انگور»، معده کاملاً تخلیه شده و ترشحات صفرا به حالت اعتدال در میآید.
۱۱٫شیره جوانههای تازه درخت «انگور» را با کمک الکل گرفته، به صورت عصاره در آورید و مجدداً تقطیر کنید تا سفت شود. این ماده مدر و ضد تشنّج است.
۱۲٫برای درمان چاقی صبحانه خود را به «انگور» اختصاص دهید.
۱۳٫برای برطرف کردن چین و چروک پوست، «انگور» را در روغن زیتون بجوشانید و صاف کنید. ماسک زیبایی خوبی برای برطرف کردن چین و چروک صورت است. این کار سبب نرمی و لطافت پوست نیز میگردد.
۱۴٫مالیدن «انگور» به صورت و پوست، رنگ آن را روشن میکند و به لطافت و نرمی آن میافزاید.
۱۵٫مالیدن سوزاندهی پوست میوهی «انگور» جهت نرمی پوست مفید است.
۱۶٫برای درمان شدّت خونریزی قاعدگی از مخلوط شکر و «انگور» پخته بدون هسته، شیاف نرمی تهیه کنید.
۱۷٫«انگور» از خونریزی معدی جلوگیری میکند.
۱۸٫رب پوست سبز گردو که با عسل یا شیره «انگور» ترتیب دهید، جهت درمان دیفتری نافع است.
۱۹٫مالیدن سوزانده پوست میوه «انگور» جهت نرمی پوست و کم کردن رطوبت چشم و بیشتر زخمها مفید است.
۲۰٫«انگور» و میوه «انگور فرنگی» روماتیسم را معالجه میکند.
۲۱٫روغن «انگور» بسیار محلل، گرم کننده بدن و نرم کننده پوست است.
۲۲٫هسته دانههای «انگور» دارای تانن بوده و قابض است و ادرار را کم میکند.
۲۳٫آب میوه «انگور» چنانچه از دانههای سالم و تخمیر نشده گرفته شود دارای مقداری قند، تانن، تارتارات دوپتاس، فسفات دوپتاس، مالات دوپتاس، مواد صمغی، مواد سفیدهای، کلسیم و منیزیم میباشد که برای زیادی اوره سودمند است و همچنین باعث درمان کمخونی میشود.
۲۴٫«انگور» ترشی خون و مایعات بدن را کم میکند.
۲۵٫برای کاهش فشار شهوت، خوردن «انگور یاقوتی» با نان خوب است.
۲۶٫«انگور» از ابتلا به سرطان جلوگیری میکند.
۲۷٫«انگور» از پیدا شدن سنگ در مثانه و کلیه جلوگیری میکند.
۲۸٫میوه «انگور فرنگی» برای سنگ کلیه مفید است.
۲۹٫«انگور» از سوء هاضمه جلوگیری میکند.
۳۰٫مالیدن تفاله «انگور» در حمام به بدن، باعث درمان درد سیاتیک میشود.
۳۱٫«انگور»، غم و گرفتگی خاطر را برطرف میکند.
۳۲٫«انگور»، فشار خون را معالجه میکند.
۳۳٫برای درمان کبودی دور چشم، ضماد ترکیبی از سرکه و «انگور» با عسل بسیار مفید است.
۳۴٫خوردن «انگور» ادرار را زیاد میکند.
۳۵٫«انگور» به علت داشتن آهن، منگنز و منیزیم داروی کمخونی است.
۳۶٫برای درمان کهیر(مرض سودن، کئیر) چهارده مثقال خاکشیر و یک سیر شیره «انگور» را با هم مخلوط کنید و بخورید تا همه دانهها از داخل بدن خارج و ظاهر گردد که بعداً فروکش میکند.
۳۷٫برای درمان لارنژیت(ورم حلقوم)، آب «انگور» را غرغره کنید.
۳۸٫اشخاص لاغر باید میوه «انگور» را همراه با نان و غذاهای دیگر میل نمایند.
۳۹٫«انگور» کلرور سدیم کمی دارد و ضد سم است.
۴۰٫برای درمان ناراحتی معده، «انگور فرنگی» ملین است.
۴۱٫مالیدن تفاله «انگور» در حمام به بدن باعث تسکین درد نقرس میشود.
۴۲٫خاکستر شاخههای «انگور» اگر به صورت پماد مالیده شود، ورم بیضه را فرو میبرد.
۴۳٫چنانچه با آب دم کرده برگ «انگور» چشم را بشویید، آن را ضد عفونی کرده ورم آن را فرو مینشاند.
۴۴٫میوه «انگور فرنگی» به علت لعابی که دانههای آن دارد برای رفع یبوست مفید است.
۴۵٫برای درمان ورم مقعد و یا ورم ناف و یا ورم احشاء، مقدار هشتصد گرم «انگور یاقوتی» را با همین مقدار شکر مخلوط کرده و کم کم در چند بار بخورید.
۴۶٫دم کرده برگها و سرشاخههای «انگور فرنگی سیاه » برای درمان ورم مفاصل مفید است.
۴۷٫برای درمان میگرن، دم کرده برگها و سرشاخههای «انگور فرنگی سیاه» مفید است.
۴۸٫ عصاره «انگور فرنگی سیاه» برای عفونتهای معده رودهای مفید است.
۴۹٫برای درمان روماتیسم، خوردن «انگور»ها نافع است.
۵۰٫برای درمان لکنت زبان کودکان خوردن آب سیب و آب «انگور» نافع است.
۵۱٫برای درد دندان غرغره آب «انگور» مفید است.
۵۲٫ اگر «فراسیون» را در آب «انگور» خیسانده و سه ماه نگاهداری نمایید و بعد صاف کنید، شرابی به دست میآید که در معالجه امراض سینه و پاک کردن اخلاط از آن نافع است.
مطلب مفیدی
متشکرم